Новини от Югозападна България!|четвъртък, май 24, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » Общество » Общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен ще си партнират в Местна инициативна група

Общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен ще си партнират в Местна инициативна група 

Днес в Гоце Делчев бе създадена Местна инициативна група с участието на Общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен и с представители на местния бизнес, читалища и неправителствени организации, работещи на територията на трите съседни общини.

Идеята е със средства от пет от оперативните програми на ЕС, които отпускат средства за развитие на региона, да бъдат подпомогнати както общините за изграждане на малки инфраструктурни обекти, така също и земеделски стопани, местни фирми, читалища, спортни клубове и сдружения от сферата на гражданския сектор.

След направено проучване сред всички 47 институции, членуващи в Местната инициативна група, предстои обществено обсъждане в трите общини, на което да се реши кои от допустимите за финансиране мерки да бъдат включени в стратегията за развитие на региона, за която при одобрение могат да бъдат отпуснати 4 милиона евро за реализиране на проекти от местната общност.

Деветчленен управителен съвет избраха представителите на проведеното днес общо събрание, като председател на МИГ – ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ – ХАДЖИДИМОВО – ГЪРМЕН ще е заместник-кметът на Гоце Делчев Валери Сарандев.

В управителния орган на новата МИГ са още кметът на Гърмен Минка Капитанова, заместник-кметът на Хаджидимово Размиз Метушев, директорът на Бизнес инкубатор – Гоце Делчев Росица Джамбазова, председателят на Сдружението на предприемачите в региона Бертрам Ролман, Рахим Арнаудов от сдружение “Неврокоп” Иван Кацилов и секретарят на читалището в с. Копривлен.

В контролния съвет на МИГ-а са Маргарита Енчева от сдружение „Хроника срещу рака“, земеделският производител от с. Скребатно Анушка Куйбишева и Костадин Чакалов – представител на местния бизнес в Хаджидимово.

Добави коментар