Новини от Югозападна България!|понеделник, май 21, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » Съдът остави в ареста телефонни измамници

Съдът остави в ареста телефонни измамници 

sad 4uk

Районен съд – Разлог уважи искането на прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение – “задържане под стража” на телефонни измамници.

29-годишният Димитър Атанасов, 43-годишният Марин Илиев, 22-годишният Димитър Петров и 26-годишният Васил Василев, и четиримата от Тетово, обл.Русе, бяха обвинени в телефонни измами, извършени през месец март на територията на Пиринско.

В хода на делото, обвиняемият Димитър Атанасов застана на подсъдимата скамейка, като обяви, че не са виновни и поиска домашен арест. Аверите му също помолиха съда да им бъде наложена мярка “домашен арест”, за да бъдат със семействата си, а в случай на призоваване ще съдействат на полицията.

Защитниците на обвиняемите пледираха, че те са осъждани за подобно деяние, но това не доказва, че са участвали в извършеното престъпление. Също така според адвокатите по делото няма никакви доказателства, които да ги уличават в престъплението. Те поискаха от съда да им бъде наложена по-лека мярка – “домашен арест”.

Представителят на Районна прокуратура – Разлог се противопостави на исканията, като изрази опасения, че обвиняемите могат да извършат друго престъпление, тъй като са с тежко съдебно минало, както и че има опасност да се укрият. Прокурорът обясни още, че деянието, за което са привлечени да отговарят, е извършено при условията на опасен рецидив.

Съдът прие, че и четиримата имат предишни присъди, също за измама, и че съществува реална опасност те да извършат друго престъпление. Съдът счете, че има достатъчно доказателства, за да им наложи най-тежката мярка.

Припомняме, че при специализирана полицейска операция на ОДМВР- Благоевград, Русе и Търговище телефонните измамници бяха задържани в района на язовир Тетово, Русенско в момент, когато отново прилагат схемата си за телефонни измами. При обиск на тях и на автомобила, с който те са се придвижвали, са открити мобилни телефони и СИМ- карти. Бандата измамници, които са роми, са извършили 9 телефонни измами в района на Благоевград в периода от 15 март до 4 април, като са успели да измъкнат общо 32 000 лв.

Добави коментар