Новини от Югозападна България!|четвъртък, май 24, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » Общество » Пуснаха движението по пътя Симитли – Банско след тежката катастрофа край Градево

Пуснаха движението по пътя Симитли – Банско след тежката катастрофа край Градево 

katastrofiraliiat-tir

Движението по пътя Симитли – Банско вече е отворено. Припомняме, че заради тежка катастрофа в района на село Градево пътят бе напълно блокиран около час. В 19:10 часа то бе пуснато само в едната посока, съобщава БГНЕС. При инцидента пострада 60-годишен мъж от с. Вълкосел. Той е с политравма, след като се заби с джип „Нисан” в междуградски автобус.

На десен завой водачът на джипа, движещ се с висока скорост, губи контрол върху автомобила, навлиза в насрещното и се блъска в предната лява част на автобус „Мерцедес”, пътуващ по линията-село Огняново-Гоце Делчев-Благоевград-София. След удара джипът се завърта обратно в посоката си на движение и се спира в дясната мантинела. В джипа е бил само водачът.

При удара се откъсва едно от предните колела на джипа. Над 30 минути пожарникари рязаха ламарините, за да извадят пострадалия водач, който е приет в Спешното отделение на МБАЛ-Благоевград в съзнание и политравма.

В момента е на скенер. Няма пострадали от пътниците в автобуса, сред които и руска група-момичета, връщащи се от почивка.

Добави коментар