Новини от Югозападна България!|вторник, май 22, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » Крими » Оставиха в ареста търговеца на ракията-убиец от Якоруда

Оставиха в ареста търговеца на ракията-убиец от Якоруда 

taifi

Търговецът на ракията-убиец, взела няколко жертви в Якоруда, остава в ареста.

Софийският апелативен съд остави без уважение молбата на Тайфи Мекльов, обвинен за търговия с опасен за здравето алкохол, причинил смъртта на повече от едно лица.

Адвокатът на Мекльов поиска от съда замяна на мярката с по-лека, защото подсъдимият бил с влошено здраве, а в ареста нямало адекватна медицинска грижа за него. По думите му Мекльов бил хипертоник и страдал от хипертонично сърце, както и от висока кръвна захар.Съдът обаче прецени, че събраните допълнително доказателства подкрепят данните за извършено престъпление, което предвижда затвор от 3 до 15 години, и реши да остави обвинения в ареста.

Адвокатът на Мекльов изрази несъгласие с решението на Окръжния съд в Благоевград, който остави Мекльов в ареста, защото свидетелските показания на двама души, опровергават мотивите за първоначалното налагане на мярката.
Защитникът опроверга в съдебната зала и твърдението, че Мекльов е продавал алкохол, който е произвеждал с тази цел. Същото направи и самият Мекльов, който се яви в съда за първи път и заяви пред съдията: “Моят бизнес е съвсем друг. Никога не съм се занимавал с продажба на алкохол”.В хода на пледоарията си адвокатът посочи също, че Мекльов се грижи за болните си родители и че има дъщеря, която е студентка, както и син, който е ученик.
Прокурорът по делото също беше категоричен, че са налице обстоятелства, които изискват подсъдимият да остане в ареста, защото продължава да е налице опасност да извърши ново престъпление. В същото време здравословното му състояние позволява той да бъде в ареста.

С тези доводи съдът прецени, че няма основание да бъде уважена молбата за смяна на мярката.

Добави коментар