Новини от Югозападна България!|вторник, май 22, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » Отново блокада и контраблокада на Кулата

Отново блокада и контраблокада на Кулата 

mitnica

Движението през граничен пункт Кулата е блокирано напълно. В 18:00 часа, след като няколко гръцки трактора за пореден път блокираха граничния пункт за всички видове превозни средства, нашите превозвачи веднага възстановиха контраблокадата.

„Веднага възстановихме контраблокадата от наша страна, след като гърците очаквано затвориха отново незаконно международния път. Все още се събираме на граничния пункт Кулата с колегите от инициативния комитет на превозвачите, за да решим какво ще правим оттук нататък. Очаквахме поне една седмица трафикът да бъде безпрепятствен. Най-късно до полунощ ще вземем решение как да се противодейства на тази поредна гръцка провокация. Аз ще настоявам контраблокадата от наша страна да бъде безсрочна и безусловна. Мисля, че повече отстъпки и компромиси с тези „маляци“ не бива да правим“, емоционално каза Вангел Цилев от инициативния комитет на превозвачите.

Припомняме, че днес около 14:30часа гръцките фермери започнаха да спират камиони, а леките коли и автобусите се пропускаха до 18 часа. Пътят вече е затворен за всички превозни средства

Към момента колоната от тежкотоварни автомобили на Кулата е около 5 километра.

Засега на ГКПП “Илинден“, „Маказа“, „Капитан Петко войвода“ все още движението се осъществява нормално.

Добави коментар