Новини от Югозападна България!|вторник, май 22, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » Уволниха шефа на ДФ „Земеделие“ в Благоевград Георги Качев

Уволниха шефа на ДФ „Земеделие“ в Благоевград Георги Качев 

dfz

Директорът на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов вчера без предупреждение пристигна в Благоевград и обезглави местната Разплащателна агенция, пише вестник „Струма“ в днешния си брой. Уволнен е директорът Георги Качев, началникът на най-важната дирекция „Прилагане на мерки и схеми за подпомагане“ Огнян Китов и финансистът Красимир Динчев.

Мотивът и при тримата е несправяне с работата, изпускане на срокове по програмите с директни разплащания, непредвижени проекти, объркани процедури и пълен финансов батак в институцията.

Според източник на вестника Р. Порожанов пристигнал в областния център на Пиринско заедно с още двама служители от фонда – специалисти от отдел „Вътрешен контрол” и от отдел „Личен състав”. Последният носел написаните още в София заповеди за уволнение на тримата. Колата на министерството пристигнала в 13.00 часа, Порожанов и придружаващите го изненадали Г. Качев в кабинета му, столичните шефове му наредили да извика и другите двама, нарочени за уволнение, и на място тримата подписали заповедите си за освобождаване от работа. Веднага след това Порожанов им наредил да напуснат Разплащателна агенция и да се върнат за личния си багаж друг ден, разкриха запознати.

Заедно с отстраняването на Качев и двамата му подчинени Порожанов се оказал готов и с назначаването на хората, които ще ги заместят. Вр.и.д. началник на Разплащателна агенция – Благоевград до провеждане на конкурс за мястото ще бъде Халил Гущеров. Същият до момента бе началник отдел в агенцията и подчинен на Георги Качев.

Отделът на Огнян Китов, през който минават всички средства за подпомагане на фермерите – държавни разплащания и европейски субсидии, се поема от Асибе Карамешинова. Тя работеше преди години в местната Разплащателна агенция, после замина за столицата и сега всъщност ще управлява отдела със заповед за командироване.

Няма заместник само на Красимир Динчев, защото длъжността му изисква да опише финансовите документи и да ги предаде на наследника, което е малко по-дълга процедура.

Това е второто уволнение на ресторантьора Георги Качев от поста директор на Разплащателна агенция – Благоевград. Предишния път от министерството твърдяха, че за мястото е проведен конкурс и точно Качев го е издържал, макар че седмици преди датата на конкурса през декември 2014 г. той лично намери начин да съобщи на подчинените си, че след няколко дни пак ще им стане директор.

Добави коментар