Новини от Югозападна България!|понеделник, май 21, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » Общество » Студено

Студено 

termometar

През нощта ще е тихо. Над Южна България ще е със средна и висока облачност, докато над Северна ще е предимно ясно. Минималните температури ще са от минус 18-19° на места в Дунавската равнина, до минус 3-4° в крайните югоизточни райони и по морския бряг.

В сряда над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. По поречието на Дунав ще се образува ниска слоеста облачност, на места там и видимостта ще е намалена. По-съществени увеличения на облачността ще има и над крайните южни райони, но валежи не се очакват. Ще е почти тихо, около пладне в източните райони ще се появи слаб южен вятър.

Дневните температури ще са в широки граници: от минус 10° в районите с трайна ниска облачност в близост до река Дунав, до 3-4° в югоизточните райони.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.
Над планините ще бъде предимно слънчево. Увеличение на облачността ще има над Родопите и Пирин, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър и с него температурите ще са повишат. Максималната на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб южен вятър. Ще се затопли, максималните температури ще са от 3° до 5°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Добави коментар