Новини от Югозападна България!|четвъртък, май 24, 2018
Вие разглеждате Home » Кюстендил » Крими » Жертва на грабеж и нападение благодари на полицията за бързата реакция

Жертва на грабеж и нападение благодари на полицията за бързата реакция 

polic 9

Кюстендилката М. Миленова благодари с писмо до министър Бъчварова за проявен професионализъм и бързи действия при откриването на извършител на кражба и нападение над нея. Тя разказва как открила във взломеното си таванско помещение млад мъж да изнася с торби имущество на 8 януари. Той я блъснал, нанесъл й удари и после избягал с откраднатите вещи. След като се съвзела, жертвата се обадила на служителя от РУ Кюстендил Димитър Ерков, разказала за случилото се. Пристигналият на място полицейски екип е извършил оглед и съответни процесуални действия. След по-малко от 3 часа извършителят е задържан, разпознат от жертвата, последвали са действия за установяване на местонахождението на крадените вещия и изземването им.
” Оказа се, че извършителят е от ромски произход и с престъпно поведение. Благодарение на бързото му откриване и задържане, престъпникът не успя да се укрие и заличи следите си. Съдът му наложи постоянна мярка задържане под стража, благодарение на процесуалните действия и събраните доказателства от служителите на МВР. Благодаря на Ерков и служителите за отличната работа по задържането на този насилник и разкриване на престъплението. Аз като гражданин държа да изкажа своята благодарност на Ерков за професионализма и проявената отзивчивост и човечност към пострадалите лица в процеса на разследването и разкриването на извършеното престъпление.
Благодаря на Д. Ернков, на Р. Христов, В. Георгиев и всички служители на МВР в Кюстендил, които работиха по случая, и оправдаха гражданското ми доверие в системата на МВР”, се казва в писмото на М. Миленова.

Добави коментар