Новини от Югозападна България!|четвъртък, май 24, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » Яне Янев призна: Аз пратих SMS-а за Лозан Панов на Бойко Борисов

Яне Янев призна: Аз пратих SMS-а за Лозан Панов на Бойко Борисов 

qne

 

Лидерът на РЗС и бивш кандидат за кмет на община Сандански Яне Янев е човекът, изпратил скандалния SMS до премиера Бойко Борисов, заради който в четвъртък бе прекъснато заседанието на Висшия съдебен съвет, пише в. „Струма“. Съдържанието на електронното съобщение бе следното: “Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записите с двете каки. Не го приехме”.

Както е известно, скандалът гръмна, след като  председателят на ВКС Лозан Панов огласи съдържанието на SMS-а.

Вчера в парламента пред журналисти премиерът Бойко Борисов призна следното: „SMS-а ми го препрати мой съветник, не е от член на ВСС. С Лозан Панов винаги сме имали прекрасна комуникация”.

От източник, близък до ВСС, вестник „Струма“ получи информация, че всъщност точно Яне Янев е човекът, изпратил SMS-а, а не е представител на висшия съдебен орган. По телефона  Янев, макар и с неохота, потвърди авторството си на електронното съобщение: „Да, аз изпратих SMS-а. Като съветник на  г-н Борисов съм длъжен да го информирам за случващото се около него. Това съобщение съм го изпрати като форма на превенция, знаете откога съм радетел за конституционна и съдебна реформа, и няма нищо чудно, че една от темите, с които се занимавам, е съдебната система. Като съветник на г-н премиера държа да е наясно какво се случва в системата, защото в крайна сметка отговорността за съдебната реформа е на правителството“, каза Яне Янев.

Както е известно, той е съветник на Бойко Борисов по проблемите на превенцията и противодействието на корупцията и конфликта на интереси във властта. Само преди два дни  гръмна  новината, че съпругата на Яне Янев – Галя, напуска работа в ГО на СГС, защото не издържала изпита, на който били подложени всички съдебни помощници в Софийски градски съд.

 

Новината е сред най-коментираните в правните среди.  По този повод съветникът на премиера отново направи остър коментар и свърза събитието с битката в съдебната система, и видя в това  политическа атака срещу себе си и персонално към премиера Бойко Борисов заради факта, че е негов съветник: „Някой иска Галя да стане жертва на войната, която Лозан Панов обяви на премиера Бойко Борисов. Атакувайки Галя, атакуват мен, а тъй като съм съветник на Бойко Борисов, и него“, каза пред вестник „Струма“ Яне Янев и прогнозира, че атаките  ще стават все по-открити.

Добави коментар