Новини от Югозападна България!|понеделник, юни 25, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » 1336 лева , ще получават управниците на Перник за няколко работни дни в месеца. Общинските съветници на Перник си оставиха високите заплати без да им мигне окото за тежките дългове, които висят над общината.

1336 лева , ще получават управниците на Перник за няколко работни дни в месеца. Общинските съветници на Перник си оставиха високите заплати без да им мигне окото за тежките дългове, които висят над общината. 

pernik

Въпреки декларираната загриженост за тежкото финансово състояние на общината, която с 30 млн. лева натрупан дефицит е на второ място в страната по задлъжнялост, местните избраници не приеха нито едно от направените в зала четири предложения за корекция във възнагражденията на последното си заседание.

Предложенията варираха от безвъзмезден труд в полза на обществото до създаването на фонд с благотворителна цел, в който всеки от съветниците да внася по 25% от заплатата си. Те обаче останаха само на книга.

Така и през новия мандат общинските съветници в Перник ще се разписват срещу 1336 лева месечно. Сумата се равнява на 55 процента от възнаграждението на председателя. Той пък ще получава 90 процента от кметската заплата, или 2 430 лв., а заместник-председателите ще взимат 70% от неговото възнаграждение, което прави по 1 700 лв. Годишното възнаграждение на един съветник се равнява на 16 032 лева. Мандатите в ОбС са 41. За почти всички съветници, заплатата от работата им в ОбС е второ възнаграждение.

Добави коментар