Новини от Югозападна България!|понеделник, май 21, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » Крими » След ексхумация жертвите на алкохола-убиец в Якоруда са шест

След ексхумация жертвите на алкохола-убиец в Якоруда са шест 

alkohol

Шест души са жертвите от алкохола-убиец в Якоруда. Това бе потвърдено от втората ексхумация, извършена на гробищата в малкото градче, предаде БГНЕС.

По разпореждане на прокуратурата беше ексхумирано тялото на Юсуф Мемчов на 33 години, починал на 21 декември.
Вчера в полицията в град Якоруда са извикани родителите на Мемчов, на които е обяснено, че с оглед на събиране на повече доказателства, първата жертва на метилов алкохол, приготвен от технически спирт и овкусители, е синът им Юсуф.

Същите са подписали документите за ексхумация. Тя е извършена по обяд в сряда от съдебния лекар Яни Златин. Той е взел проба от тялото за химическа експертиза, след което тленните останки отново са положени в гроба. Според родителите на Мемчов съдебният лекар им казал, че синът им също е починал вследствие на отравяне с метилов алкохол.
Петима души починаха, а други осем влязоха в болница по Коледа, след като пили ракия с метилов алкохол. На търговеца на алкохола убиец Тайфи Мекльов са повдигнати обвинения за причиняване на смърт на повече от един човек с опасно питие.Мекльов твърди, че именно Мемчов е донесъл ракията, а родителите на Юсюф отричат тези твърдения и казват, че синът им е набеден. Според прокуратурата тезата на Мекльов е защитна и се разминава със събраните в хода на разследването доказателства.

Добави коментар