Новини от Югозападна България!|понеделник, май 21, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » Издават талони за безплатно паркиране

Издават талони за безплатно паркиране 

sinq

Започна издаването на талони за “Синя зона” в Благоевград.

В сектор “Сигурност, охрана и обществен ред” са изработили над 500 талона, които могат да бъдат получени от имащите право на безплатно паркиране.

Първите талони са за граждани, подали документи преди 20 декември миналата година.

Напълно готови са и талоните за инвалиди. От сектор „Сигурност, охрана и обществен ред” коментират, че е създадена отлична организация, която да улесни гражданите и те да могат бързо да получат своите документи.

Право на талони за безплатно паркиране имат физически лица с постоянен адрес, намиращ се в периметъра на „Синя зона“.

Друго условие е собственикът на автомобила да не притежава гараж или такъв с променено предназначение на съответния адрес.

Пропуск за безплатно паркиране се издава на един автомобил на жилище. Пропуските се издават целогодишно, като за целта документи се подават в „Деловодството”, намиращо се на партера на Община Благоевград.

При липса на свободни места за паркиране в района, право на преференциално паркиране имат първите заели съответните места. Всички останали паркират по общия ред на други места в “Синя зона” срещу заплащане на служители. За целта е създадена система за заплащане чрез SMS на кратък номер 1373, като съобщението трябва да съдържа регистрационния номер на автомобила, изписан на латиница, без интервали. Престоят може да бъде платен и чрез служители на „Паркинги и гаражи“. Цената за престой е 1 лев на час.

Според приетата Наредба от ОбС в „Синя зона” 10% от местата за паркиране са за инвалиди, като те са обозначени по подходящ начин. Ползваните от инвалидите определени места са освободени от такси.

Добави коментар