Новини от Югозападна България!|вторник, май 22, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » Крими » 83-годишна жена даде 3000 лв. на измамник

83-годишна жена даде 3000 лв. на измамник 

POL2

83-годишна жена от Сандански даде 3000 лв. на телефонен измамник, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Сигналът за измамата е получен вчера в Районното управление в Сандански. Възрастната жена съобщила, че на 9 януари получила обаждане от мъж, който се представил за служител в НЗОК, и поискал пари за спешно поставяне на байпас на дъщеря й, която е пострадала от електрически удар.

Потърпевшата предала сумата на непознат за нея мъж. Уведомена е Районната прокуратура в Сандански, а работата по случая продължава.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Добави коментар