Новини от Югозападна България!|понеделник, май 21, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » Санират и малки кооперации

Санират и малки кооперации 

sanirane

Започва втори етап от националната програма за безплатно саниране.

Вече има възможност в кампанията да участват собственици на апартаменти в по-малки жилищни сгради в Благоевград, каза кметът Атанас Камбитов.

“Благоевград ще бъде с нов облик до 15 август, когато честваме Голяма Богородица. 49 договора за саниране са обявени на сайта на Общината. Общата стойност е около 66 милиона лева. Ние вече пускаме за четвърти път процедури за изпълнение на дейности по програмата. До края но този месец съм възложил още 37 договора и може би до края на февруари, всички 125 блока с договори по за енергийна ефективност ще бъдат санирани”, каза Камбитов.

До края на годината бизнесът в Благоевград има реална възможност да ще усвои между 160-180 милиона лева.

В ход е процедурата за изграждане на делото за твърди битови отпадъци. Община Благоевград кандидатства пред ПУДООС за отпускане на финансов ресурс.

“Размерът на средствата е 14 798 974 лева, които ще бъдат използвани за изграждане на външни връзки, приемна зона – инфраструктура, приемна зона – сгради и съоръжения, почистване на терена от старите отпадъци, зони за депониране, управление на водите – инфилтрат, управление на води – чисти води, контрол и мониторинг, както и корекция на Бучинското дере”, обясни Камбитов.

Депото ще преработва отпадъците на общо пет общини – Благоевград, Симитли, Рила,

Добави коментар