Новини от Югозападна България!|вторник, май 22, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » Общество » В неделя колят 10 овце в Якоруда, заради натровените с алкохол

В неделя колят 10 овце в Якоруда, заради натровените с алкохол 

Джамийското настоятелство в Якоруда в неделя ще раздаде курбан заради масовото натравяне на мъже с метилов алкохол в дните преди Нова година. Петима починаха, а други осем бяха лекувани в реанимация на благоевградската болница.

На площада в града бяха поставени кутии за събиране на дарения за курбана. “Досега са събрани около 4000 лв. Ще ги разделим по равно с църковното настоятелство, защото средства са дарявали и мюсюлмани, и християни. Сред починалите и пострадалите също има хора и от двете религии”, каза районният мюфтия Айдън Мохамед.

Със средствата ще се закупят около 10 овце, които ще се заколят ритуално и месото ще се разфасова и дари на над 50 души. “Ще раздадем първо на сираци, бедни, вдовици, болни хора. Ще се молим Всевишният да пази живите и да се смили над душите на мъртвите. Моите съболезнования към близките на починалите”, допълни мюфтията. Смята, че до подобна трагедия се е стигнало, защото е използвано безразсъдно нещо, забранено в исляма – алкохол. “Хората стават все повече подвластни на подобни опиати. Алкохолът, наркотиците са пороците на съвремието. Искаме да заострим вниманието срещу тях. Трябва всички деноминации да се обединим срещу тези пороци”, категоричен е мюфтията.

Добави коментар