Новини от Югозападна България!|вторник, май 22, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » 9 машини и над 70 човека чистят Благоевград

9 машини и над 70 човека чистят Благоевград 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Първият сняг в Благоевград не изненада служителите на „Биострой“, които отговарят за почистването на областния център на Пиринско.

„От 06:00 часа техниката е по улиците. 9 машини хвърлят сол. В 07:00 часа над 70 човека също се включиха в снегопочистването. Вече са почистени всички спирки, мостове и главните пътни артерии в града. Обстановката е спокойна. Имаме готовност при натрупване на снежната покривка да реагираме веднага“, каза управителят на „Биострой“ Васил Бачев.

 

Вече са разнесени и съдове със сол в кварталите, където има стръмни улици като „Дъбравска“, „Пирин“, „Бадемите“, част от улиците в квартал „Освобождение“ и други, допълни Бачев и отново призова гражданите да не изхвърлят битови отпадъци в съдовете със сол, както и да не вземат за битови нужди от въпросната сол, която е мръсна и е предназначена за хвърляне по улиците при заледяване и снеговалеж.

Припомняме, че общинската фирма „Биострой“ мина в зимен режим на работа в началото на декември. По двама служители всеки ден дават дежурства и следят прогнозата за времето, за да може да се реагира веднага, в случай на снеговалеж.

Добави коментар