Новини от Югозападна България!|вторник, май 22, 2018
Вие разглеждате Home » Кюстендил » Младежите от “Младежка банка” правят коледен благотворителен спектакъл

Младежите от “Младежка банка” правят коледен благотворителен спектакъл 

obshtina_kustendil_2

Младежите от инициативата “Младежка банка” – Кюстендил представиха своя инициатива за организиране на благотворителен спектакъл, с набраните средства, от който да реализират младежки проекти през следващата година. Инициативата се прави за втора поредна година.
Благотворителния спектакъл “Балканска магия” ще се състои на 23 декември в театъра в Кюстендил. Началото е в 19.00 часа.Той е реализиран съвместно със сдружение “Партньори”-Кюстендил. Спектакълът представя съвременна история, с вплетени в нея фолклорни традиции.
През миналата година младежите реализираха спектакъл, от който бяха събрани 2280 лева. С парите бяха финансирани три проекта на младежи от Кюстендил – направена беше антистрес зона в едно от учебните заведения в града, еко-фестивал и документален филм.
“Надяваме се през тази година сумата да бъде по- голяма, за да финансираме повече проекти”, казаха инициаторите. Набирането на младежки предложения за финансиране ще се осъществи през месец януари.
Младежите са направили и анкета сред 400 ученици в училищата в Кюстендил. Осемдесет процента от участниците са казали, че няма големи възможности за развитие в община Кюстендил. Като добри са оценили предишните проекти 90 процента от анкетираните. Сред предпочитаните от тях проекти за бъдеща реализация са спортни инициативи, такива, свързани с културни дейности, музика и други.
„По този начин се стараем да провокираме и въображението на младите”, казаха още инициаторите

Добави коментар