Новини от Югозападна България!|петък, май 25, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » Децата на Благоевград ще творят коледни изненади в Детски коледен панаир

Децата на Благоевград ще творят коледни изненади в Детски коледен панаир 

koleda

За втора поредна година във фоайето на община Благоевград ще бъде отворен Детски коледен панаир. Мероприятието ще се проведе на 18 и 19 декември. Организирано е от Община Благоевград и фондация „EASY ART” с председател Станка Желева.

Вълшебството на Детския коледен панаирен дух започва от 10:00 часа, като на него са поканени всички малки жители и гости на община Благоевград. Малчуганите заедно с аниматори ще се забавляват, играят, майсторят и творят сладки, картички, календари, картички и снежни човеци.

Организаторите от община Благоевград и Фондация „EASY ART“ са подготвили много изненади за децата. Тази година, в Детския коледен панаир, за първи път ще бъде включена играта „Пинята”, а тя е сладка и забавна. Играе се в цял свят, включително и в България, но много по-рядко. За радост на децата, организаторите са изработили изключително интересен вариант на „Пинята“ – голям снежен човек, а малчуганите ще трябва да се погрижат със затворени очи да го отворят и от него да се разпръскат бонбони.

Част от изработените коледни мотиви по време на Детския коледен панаир ще бъдат изложени в Коледния базар, който отваря врати на 21 декември във фоайето на община Благоевград.

Добави коментар