Новини от Югозападна България!|вторник, май 22, 2018
Вие разглеждате Home » Спорт » Красимир Костов е Спортист №1 на Благоевград

Красимир Костов е Спортист №1 на Благоевград 

sport

На официална церемония в зала „Скаптопара” кметът на община Благоевград Атанас Камбитов връчи отличието „Спортист на годината” на Благоевград за 2015г. на вратаря на ОФК „Пирин” Красимир Костов. „ За мен е голяма чест, че съм избран за „Спортист № 1”, но наградата не е само за мен, тя е за нашия отбор, защото всички заслужават днес да са на моето място, благодаря на всички треньори, на ръководството”, каза развълнуван футболистът.

Девет спортни журналисти от Благоевград определиха с тайно гласуване отличените спортисти за 2015г. на града. Петима спортисти получиха награди в категорията “Деца, юноши и девойки до 18 години”. Отличени бяха и спортисти в неравностойно положение. За треньор на 2015 година наградата получи треньорът на ОФК “Пирин” Наджи Шансой, чийто отбор грабна и приза „Отбор № 1 на Благоевград”.

Сред гостите на спортното събитие бяха световната и многократна шампионка по художествена гимнастика Илиана Раева, боксьорът Тервел Пулев, Областният управител Бисер Михайлов, председателят на ОбС- Благоевград Радослав Тасков, заместник- кметове на Благоевград, вицепрезидентът Световната федерация по таекуондо Марио Богданов, треньори, спортни деятели, ветерани, гости, поясниха от Общината.

„За мен е огромно удоволствие, че след 65 години история в най- красивия и женствен спорт – художествената гимнастика най-накрая една мечта на нас, хората, които се заминаваме с този спорт се сбъдна и той е факт във Вашия град. Надявам се в най-скоро време Благоевград да има своето първо златно момиче, а защо не и повече”, каза Илиана Раева.

„Чувствам се горд от това, което видях във всички тези деца. Защото на церемонията по награждаване на „Спортист на годината” в София е за цяла България и там виждаме 10 човека, повечето от тях, които се готвят в чужбина и са професионални спортисти и това им е работа от години. Тук обаче награждаваме подрастващи таланти, които са доказали, че могат и заслужават”, заяви Тервел Пулев

Добави коментар