Новини от Югозападна България!|четвъртък, май 24, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » Общество » Кметът Владимир Москов забрани продажбата на пиратки по сергии и временни търговски обекти

Кметът Владимир Москов забрани продажбата на пиратки по сергии и временни търговски обекти 

moskov

Градоначалникът на Гоце Делчев Владимир Москов забрани продажбата на пиротехнически изделия по сергии и временни търговски обекти. Кметската заповед е на основание чл. 4 от Наредба №1 на Общинския съвет за осигуряване на спокойствието и почивката на гражданите около предстоящите коледни и новогодишни празници.

Съгласно заповедта пиротехническите средства следва да се продават само в специализираните магазини от правоспособни търговци с разрешителни от МВР. Строго се забранява продажбата на пиратки на лица под 18-годишна възраст, се казва в разпространената заповед на кмета Владимир Москов.

Директорите на училищата в общината също се задължават да издадат свои разпореждания за пресичане на използването на пиротехнически изделия от ученици. На нарушителите ще се налагат санкции, предвидени в чл.35, ал.5 и ал.6 от Наредба №1.

Изпълнението на заповедта е възложено на Районното управление на МВР в Гоце Делчев, директорите на учебните заведения и гл. специалист “Защита на потребителя” в Общинска администрация – Гоце Делчев.

Контролът по изпълнението е възложен на заместник-кмета Валери Сарандев.

Добави коментар