Новини от Югозападна България!|четвъртък, май 24, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » След анализ на изборната загуба в Гърмен общинското ръководство на ДПС отсече: Главният виновник е Алиосман Имамов

След анализ на изборната загуба в Гърмен общинското ръководство на ДПС отсече: Главният виновник е Алиосман Имамов 

ahmed-bashev

Нечувана кампания с обвинения, че заместник-председателят на ДПС Алиосман Имамов е главният виновник Ахмед Башев и ДПС в община Гърмен да изгубят изборите за местна власт, тръгна след анализ на изборните резултати от общинското партийно ръководство.

Преди дни Общинският съвет на ДПС, начело с лидера Мустафа Геров и в присъствието на загубилия изборите кандидат-кмет Ахмед Башев, е изготвил протокол, в който цялата вина за загубата се хвърля върху заместника на Лютви Местан – Алиосман Имамов, който е и зам.-председател на настоящото Народно събрание.

С подобни констатации и обвинения към депутата Имамов са били подучени да изготвят протоколите си и местните структури по селата в община Гърмен, разкриха от областното партийно ръководство, където вече са били получени протоколите с анализите от всички общини в Благоевградска област.

В документите на местните съвети и общинското ръководство в Гърменско се твърди, че Алиосман Имамов е работил срещу ДПС и кандидатурата на Ахмед Башев, че е бил в съглашателство и е помагал на кандидати извън партията, както и че съвсем умишлено не се е включил в подкрепа на Башев и партията за спечелването на кметското място в Гърмен.

Въпросните протоколи с изготвените анализи от структурите на ДПС в общината, които дискриминират заместник-председателя на ДПС и народен представител Алиосман Имамов, са представени и в централата на партията. В тях е записано, че членовете на местните съвети и на ОбС на ДПС изрично настояват с анализите им да се запознаят както лидерът Лютви Местан, така и почетният председател Ахмед Доган, за да предприемат наказателни действия срещу Имамов.

От централата бяха лаконични в отговорите си, но все пак съобщиха за UGOZAPADBG.COM, че много преди изборите самият Алиосман Имамов е изложил пред двамата партийни лидери позицията и несъгласието си относно издигането на кандидатурата на Ахмед Башев за кмет на Гърмен от ДПС, като открито ги предупредил, че този път ДПС с кандидат в лицето на Башев ще загуби Гърмен, защото според дългогодишният политик неговата кандидатура вече не се ползвала с дорение и нямало да бъде печеливша.

Пред големите от ДПС Имамов предрекъл изборния крах на партията в Гърмен, за което ръководството определено вече съжалява, че не се е вслушало в прогнозите на Алиосман Имамов, който отлично познава региона и нагласата на избирателите.

От централата обясниха още, че едва ли ще бъде обърнато сериозно внимание на поредните клевети и оправдания, получени от Гърменско, тъй като хора от партийното ръководство са провели веднага след изборите десетки разговори с членове на ДПС от основаването й, които са представили пред тях фактическата ситуация за загубата. Според откровенията им е станало ясно още преди да бъдат получени аналитичните протоколи от Гърменско, че не Алиосман Имамов е виновен за изборния провал, а общинският председател Мустафа Геров и самият кандидат за кмет Ахмед Башев.

UGOZAPADBG.COM потърси за коментар и сочения от ДПС – Гърмен за виновник – Алиосман Имамов, но той отказа категорично да коментира както обвиненията срещу него, така и загубата на ДПС в община Гърмен.

Добави коментар