Новини от Югозападна България!|четвъртък, май 24, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » Срещу 80 евро на ден авджии гонят 24 часа диви прасета в Ловно стопанство „Дикчан“

Срещу 80 евро на ден авджии гонят 24 часа диви прасета в Ловно стопанство „Дикчан“ 

Dikchan

Заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева вкара в режим спешна преработка на електронната страница Държавно ловно стопанство „Дикчан“ в Сатовча. Въпреки че новите цени влизат в сила от 1 март 2016 г. и ще са валидни до 28 февруари 2017 г., те трябва да бъдат качени на сайта предвид практиката на авджиите да си правят резервациите няколко месеца по-рано.

Цените са минимални и директорът на базата Пламен Поюков няма право да пада под тях, може обаче да ги завишава в зависимост от търсенето.

В новия ценоразпис са запазени цените на нощувките, които са между 30 евро в двойна стая на ловна хижа и 50 евро в единична стая на ловна резиденция. В нея е включена и закуска. Отделно за обяд и вечеря се доплащат по още 20 евро, но в тях алкохол няма, той се продава отделно по цени, утвърдени от Поюков.

Ловният водач през следващата година ще е на твърд хонорар от 50 евро за 1 ден, а носачите ще предлагат услугите си срещу 15 евро.

Цената на групов лов за дива свиня с предварителна организация е калкулирана на 80 евро на 1 ловец на ден, а без организация срещу 30 евро авджиите могат да преследват дивите свине в стопанството 24 часа. Лов с МПС е 50 евро на ден, наемане на ловно куче – 10 евро, а пансионът за ловните кучета е 15 евро на ден. Ако ловецът иска да бъде транспортиран до или от „Дикчан“ до летището или родното му място, той ще трябва да плати по 70 цента на километър, но не повече от 300 евро в едната посока.

Освен диви свине в Ловно стопанство „Дикчан“ за отстрел се предлагат още благодроден елен /цената започва от 600 евро за рога с тегло 4-5 кг и стига до 8000 евро за трофей от 12 кг/, елен лопатар, муфлон, сърна, бизон, тибетски як /1200 евро на бройка/, глухар /1000 евро/, дива коза /100-килограмово животно е 1800 евро/, заек, фазан, диви патици и др. Предвидени са услуги и за каръците, които могат да си купят убито от друг животно – цяло или на килограм, необработени кожи и др.

- See more at: http://pirinsko.com/sreshtu-80-evro-na-den-avdjii-gonqt-24-chasa-divi-praseta-v-lovno-stopanstvo-dikchan-16260.html#sthash.20WVyn0B.dpuf

Добави коментар