Новини от Югозападна България!|понеделник, юни 25, 2018
Вие разглеждате Home » Перник » Общество » Правят два жп тунела между Перник и Радомир, в района Батановци и Бушляк. Мащабни ремонти ще се правят по линията София – Драгичево – Перник – Радомир, подменят се всички подлези

Правят два жп тунела между Перник и Радомир, в района Батановци и Бушляк. Мащабни ремонти ще се правят по линията София – Драгичево – Перник – Радомир, подменят се всички подлези 

vlak

Изграждане на два тунела между Перник и Радомир предвижда проектът за модернизация на жп линията София – Перник – Радомир. Тунелите са в района на Батановци и Бушляк и ще бъдат с обща дължина 1195 м. Близо четири пъти по- дълъг – 4850 м ще бъде тунелът в участъка Владая – Драгичево, съобщава “Стандарт”.

На наличните големи съоръжения по жп линията София – Драгичево – Перник – Радомир ще бъде направена реконструкция или подмяна с нови. Всички прелези ще се премахват и ще се заменят с нови надлези и подлези. Предвижда се изграждане на седем нови моста над Струма, като техните устои няма да засегнат речното корито, и четири нови – над улици и пътища. Проектирано е и построяване на 95 водостоци, от които 10 са в участъка, разположен най-близо до защитената зона “Витоша”. Те ще бъдат заустени във Владайската река.

По проект съществуващото трасе до Владая се запазва. Цялото трасе от София до Радомир е с обща дължина 48,6 км и ще обслужва десет гари. След модернизацията скоростта на влаковете ще бъде увеличена до 160 км/ч.

Инвестиционното намерение очаква оценка за въздействие на околната среда.

Добави коментар