Новини от Югозападна България!|понеделник, май 21, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » Тази вечер палят светлините на елхата в Благоевград

Тази вечер палят светлините на елхата в Благоевград 

elha

Благоевград ще грейне коледно тази вечер. По традиция за поредна година коледните светлини ще бъдат символично запалени от кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов в 18.30 часа. Преди това, от 18.00 часа от Съдебната палата ще тръгне традиционно шествие, предвождано от Снежната Кралица, Снежнен Крал и елха на кукили. Толкова очакваният Дядо Коледа отново ще намери начин да изненада жители и гости на Благоевград със своята атрактивна поява. Всички деца от организациите на града ще вземат участие в коледен концерт на площада.
Тази година има ситуирани коледни работилници и ателиета почти във всички културни институти. От 7- ми декември коледно ателие се открива в Регионален исторически музей, такова ще има и в библиотеката всеки ден, а ОДК тази година ще имат нестандартна коледна работилница разположена във фоайето на театъра.
Мероприятията от „Коледен фестивал Благоевград 2015-2016г.” ще продължат до последния ден на 2015г. и на 9 януари 2016г. с Кукерски фестивал.
През целия месец, календарът е изпълнен със събития за всеки вкус, предпочитание и възраст. На 22-ри декември ансамбъл „Пирин” ще изнесе голям концерт в зала „Яворов” . Предстоят и концерти на Биг Бенд – Благоевград, Камерна опера, Обединен детски комплекс, Център по изкуствата, НЧ „Никола Вапцаров”, Младежки дом.
Кътът на Приказния разказвач във фоайето на Община Благоевград вече е готов, а началото на неговия час започва на 8-ми декември. „Всяка вечер ще има необикновено четене на приказки с пиене на мляко, чай и бисквитки, както и подаръци за децата. Коледната работилница ще бъде открита на 7-ми, а на 12- ти декември пред Общината ще има „Чаена церемония”, на която ще се дегустират различни видове чай, за да могат хората да се стоплят. На 18-ти и 19-ти е „Коледен панаир”, който по традиция правим с фондация „EASY ART” и Станка Желева. За втора поредна година той ще бъде отворен във фоайето на общината и ще се изработват празнични сладки. Тази година ще има и играта „Пинята”. Изработен е голям снежен човек, а децата трябва да се погрижат със затворени очи да го отворят и от него да излязат бонбони. На 19- ти декември Дядо Коледа със специална празнична програма ще обиколи и благоевградските квартали. На 20-ти декември ще се проведе и Коледен базар, в който децата ще изложат изработеното в „Работилница на Дядо Коледа”.
Връчването на наградите „Спортист на годината” също са заложени в програмата на фестивала и ще бъдат раздадени на 17-ти декември в зала „Скаптопара”.
От 14 до 16- ти декември в Общинска художествена галерия ще цари „Коледна суматоха”. „Ще се изработват коледни сувенири в топлата, обновена галерия”.
И тази година за децата ще има кутията на Дядо Коледа под елхата. Отново най- красивите писма ще бъдат наградени. Новото през тази година е конкурсът „Нарисувай Коледа”, в който всяко дете ще може да се включи, ако освен писмо, пусне в кутията и своята рисунка.

Добави коментар