Новини от Югозападна България!|четвъртък, май 24, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » Образователният шеф Сабит Газъм стана зам. кмет на община Белица

Образователният шеф Сабит Газъм стана зам. кмет на община Белица 

REVANSKI

Досегашният шеф на отдел „Образование“ в Белица Сабит Газъм е новият заместник-кмет на общината, съобщи общинският градоначалник Радослав Ревански.

Газъм ще отговаря за всички ресори, без европроектите, за които Ревански търси подготвен човек. „Основното ми изискване към него е да се е занимавал с изготвяне на проекти и материята да му е много добре позната”, обяви критериите си 30-годишният общински кмет и сподели, че имал кандидат за мястото дори от Варна, но заместник-кметът задължително трябвало да е местен човек.

„Ако не успея да открия, мога да обявя даже и конкурс”, каза, колкото на шега, толкова и сериозно, Ревански.

Заповедта на Сабит Газъм е от понеделник, когато от постовете им са освободени двамата досегашни заместник-кметове Карамфил Джембазки и Мустафа Чавдарин. На изборите на 25 октомври те станаха съветници от партия „Обединена България“ и тъй като открито в кампанията работеха за опонента на Ревански – депутата Муса Палев, още тогава стана ясно, че те ще бъдат сменени.

До вчера Радослав Ревански още не бе намерил и човека, на когото да повери отдел „Образование”. Той ще трябва да контролира двете средни общообразователни училища, 3-те основни и Обединеното детско заведение в Белица и да финализира преговорите по разкриване на две нови специалности – „Мениджмънт на туризма и хотелиерството” и „Дървопреработване”, които бяха замразени до намиране на база. Върху него ще легне и решаването на специфичните проблеми, които има и средното училище „Никола Вапцаров” в Белица, в което се обучават деца с дихателни и белодробни заболявания. В общината има и 3 селски училища и всички са на общинско финансиране, което е основният проблем на една от най-бедните общини в България.

- See more at: http://pirinsko.com/obrazovatelniqt-shef-sabit-gazym-stana-zam-kmet-na-obshtina-belica-15745.html#sthash.GgNyi0Vj.dpuf

Добави коментар