Новини от Югозападна България!|вторник, май 22, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » Премиерът Борисов в Благоевград: България е страна, която не воюва

Премиерът Борисов в Благоевград: България е страна, която не воюва 

bor

Министър председателят на Република България проведе кратък брифинг след откриването на новия закрит плувен басейн в Благоевград. На него той коментира като абсолютно фалшив подаденият сигнал за бомба на самолета, приземил се принудително на летището в Бургас.

“Видяхте как бързо се задействаха всички наши служби в Бургас, защото един пиян поляк си бърборил вътре и се вдигна такава голяма тревога”, заяви той.

 

На въпрос дали България ще се ангажира с евентуална операция на цяла Европа срещу “Ислямска държава” Борисов заяви, че България е страна, която не воюва и настоява по дипломатически път да се решат тези проблеми.

Премиерът Борисов коментира и тиражираната в медии информация, че български автомати „Калашников“ са използвани при атентатите в Париж.

“Това, което мога да кажа със сигурност е,че в последните 15-20 години такъв автомат не е изнасян. Нито мога да опровергая, нито да потвърдя, докато не ни изпратят самия автомат”, каза още Борисов.

 

Премиерът коментира и темата за включването на страната ни в Шенгенската информационна система.

“Държавите, които са в Шенген, особено Гърция, изобщо не изпълняват ангажиментите по договора си. България, която не е в Шенген, много по стриктно пази границите си”, заяви той.

 

Добави коментар