Новини от Югозападна България!|понеделник, май 21, 2018
Вие разглеждате Home » Благоевград » Общество » Времето: сравнително топло за сезона

Времето: сравнително топло за сезона 

blagoevgrad ob6tina

Няма да има съществена промяна на времето през следващото денонощие. През нощта ще е ясно, а минималните температури сутринта ще са между -1 и 4 градуса, по Черноморския бряг до 6-8 градуса.

През деня над по-голямата част от страната ще бъде слънчево и тихо. В предобедните часове на отделни места в низините ще има мъгла или ниска облачност. Максималните температури ще са между 14 и 19, в София 15 градуса.

Със съществуващата температурна инверсия в сутрешните часове в планините ще е най-топло. През деня ще е слънчево. Вятърът по билата ще е слаб до умерен от североизток-изток. Дневната температура на 1200 м ще достигне 15-16 градуса, на 2000 м около 9-10 градуса.

И по Черноморието ще е предимно слънчево, а вятърът съвсем слаб. Максималните температури ще са 15-16 градуса. Температурата на морската вода вече е 13-14 градуса. Вълнението ще е слабо, 1-2 бала.

В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време. Ще бъде почти тихо. Преди обяд на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. В планините ще е слънчево и по-топло. Температурите ще са почти без промяна – минималните между минус 1 и 4 градуса, максималните между 14 и 19 градуса

Добави коментар